Υγρό Face Lifting με ετερόλογη θεραπεία προσώπου.

Υγρό Face Lifting με ετερόλογη θεραπεία προσώπου.

Γίνεται με ένα νέο μαλακό, μη μόνιμο ενέσιμο υλικό που χρησιμοποιείται στην μη επεμβατική αποκατάσταση του περιγράμματος του προσώπου, στο γέμισμα των ρυτίδων και των εμβαθύνσεων του δέρματος. Από τη στιγμή που θα ενεθεί στον οργανισμό τον βοηθάει στην ανάπλαση του κολλαγόνου διεγείροντας τη φυσική παραγωγή του. Τα αποτελέσματά του είναι ορατά για 1 χρόνο ή και περισσότερο αναλόγως τον ασθενή. Η ουσιαστική του διαφορά σε σχέση με άλλα μη επεμβατικά υλικά πληρώσεως όπως πχ το υαλουρονικό οξύ είναι το λεγόμενο υγρό lifting κοινώς γνωστό ως V-effect. Δηλαδή, δεν γεμίζει μόνο τις ρυτίδες και τις εμβαθύνσεις του δέρματος, αλλά ταυτόχρονα χάρη στην παραγωγή νέου κολλαγόνου βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου και ανορθώνει τα ζυγωματικά. Επίσης, επειδή δεν χρησιμοποιείται για υπερδιόρθωση έχει αμεσότερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με άλλα ενέσιμα υλικά.

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

1. Πως λειτουργεί

Από την στιγμή που θα ενεθεί συνεχίζει και δρά σε βάθος χρόνου. Κατά την έγχυση του ο υδροξυαπατίτης που είναι ένα από τα βασικά συστατικά του υλικού(Radiesse™) διαπλέκεται με τις ίνες κολλαγόνου των παρακείμενων ιστών δημιουργώντας ένα μεγαλύτερο πλέγμα πάνω στο οποίο αναπτύσσεται το νέο κολλαγόνο. Τα μικροσφαιρίδια του ενεργοποιούν το μηχανισμό παραγωγής του κολλαγόνου του δέρματος γύρω από την περιοχή εφαρμογής του. Ακόμα και όταν απορροφηθεί από τον οργανισμό, στο σημείο θα παραμείνει το νέο κολλαγόνο που θα διατηρήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα για μακρύ χρονικό διάστημα

2. Πόσο σύντομα θα πρέπει ο ασθενής να περιμένει αποτελέσματα ?

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και εμφανή από τα πρώτα κιόλας λεπτά μετά την διαδικασία της έγχυσης.

3. Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα ?

Τα αποτελέσματα για λείο, ελαστικό και σφριγηλό δέρμα είναι εμφανή για 1 χρόνο ή και παραπάνω αναλόγως τον ασθενή.

4. Η θεραπεία πονάει ? Και πόσο διαρκεί ?

Η εφαρμογή γίνεται κατά την διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στο ιατρείο και διαρκεί από 30 εως 60 λεπτά. Η διαδικασία είναι ανώδυνη λόγω της περιεχόμενης λιδοκαΐνης (αναισθητικό), αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον και μια τοπική αναισθητική κρέμα. Σε κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε, παρατηρήθηκε ότι ο πόνος στους ασθενείς ήταν κατά 90% μειωμένος λόγω της περιεχόμενης λιδοκαΐνης.

5. Ποια είναι τα συστατικά του νέου υλικού Radiesse™?

Ουσιαστικά είναι μια υδρογέλη νερού (gel) η οποία περικλείει μικροσφαιρίδια ανόργανων μεταλλικών αλάτων ασβεστίου (υδροξυαπατίτης). Ο υδροξυαπατίτης είναι το κυριότερο συστατικό του σμάλτου των δοντιών, αλλά και των οστών και χρησιμοποιείται ευρέως σε οδοντιατρικές και ορθοπεδικές εφαρμογές. Λόγω της βιοσυμβατότητας , δεν προκαλείται καμία αλλεργική αντίδραση, καθώς και δεν χρειάζεται να γίνει αλλεργικό τέστ πριν από την εφαρμογή του.

6. Πως πραγματοποιείται η θεραπεία ?

Η θεραπεία είναι μια απλή, ασφαλής και γρήγορη θεραπεία. Οι εγχύσεις του υλικού πραγματοποιούνται στο ανώτερο στρώμα του υποδόριου ιστού (χόριο) και ο πόνος είναι ελάχιστος λόγω της ανάμιξης του με λιδοκαΐνη (αναισθητικό).

7. Αν κάνω θεραπεία πόσο καιρό θα μου πάρει να επανέλθω ?

Συνήθως άμεσα! Μέσα σε 10 κιόλας λεπτά μπορεί κάποιος να επιστρέψει στην δουλειά του ή στην οποιανδήποτε ενασχόληση του. Για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να αποφευχθούν για τις επόμενες 2 ημέρες οι έντονες μιμικές κινήσεις, το έντονο κρύο, η UV ακτινοβολία καθώς και η χρήση σάουνας και solarium.

8. Ποιές είναι οι αντενδείξεις ?

Δε συνίσταται η χρήση κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας, σε άτομα με γνωστή υπερευαισθησία στον υδροξυαπατίτη, σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα ή νόσους που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό καθώς και σε άτομα με τοπική φλεγμονή στις περιοχές της έγχυσης. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν την έγχυση αποθαρρύνεται έντονα η χρήση υψηλών δόσεων ασπιρίνης, αντιφλεγμονόδων και αντιπηκτικών φαρμάκων.

 

 

Date:
PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Κλινική πλαστικής χειρουργικής – δερματολογίας και μεταμόσχευσης μαλλιών με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία των Laser