Βραχιονοπλαστική

Βραχιονοπλαστική

Είναι η επέμβαση με την οποία γίνεται αποκατάσταση του βραχίονα μετά από συγκέντρωση λίπους ή χαλάρωση της περιοχής ειδικά στην έσω επιφάνεια.

Έτσι, αναλόγως του περιστατικού γίνεται λιποαναρρόφηση για την απομάκρυνση του λίπους, τράβηγμα του δέρματος στην περιοχή της μασχάλης και εάν απαιτείται και στην έσω επιφάνεια του βραχίονα.

Η λιποαναρρόφηση στους βραχίονες γίνεται με τη νέα τεχνική με χρήση Laser, με τοπική αναισθησία και νευροαναλγησία, η διάρκεια είναι πολύ μικρή και δεν ξεπερνά τις 1-2 ώρες, ενώ δε χρειάζεται νοσηλεία πέραν μερικών ωρών.

Η χαλάρωση στην περιοχή και ειδικότερα στην έσω επιφάνεια, αντιμετωπίζεται με αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος με τομή κάτω από τη μασχάλη και εάν το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο με επιπλέον κάθετη τομή στην έσω επιφάνεια του βραχίονα. Μετ’ επεμβατικά εφαρμόζεται ελαστική περίδεση, τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 7 – 8 ημέρες, ενώ το μετεγχειρητικό οίδημα και οι πιθανές εκχυμώσεις υποχωρούν σταδιακά τις επόμενες 10-15 ημέρες. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται μετά από μια εβδομάδα, ενώ για ανθρώπους με χειρονακτική εργασία μετά από δύο εβδομάδες.

 

 

 

Date:

Κλινική πλαστικής χειρουργικής – δερματολογίας και μεταμόσχευσης μαλλιών με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία των Laser

PSMedical