Δερμοαπόξεση

Δερμοαπόξεση

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η Δερμοαπόξεση γίνεται για απολέπιση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας και ανάπλαση του δέρματος. Η μέθοδος βασίζεται στην προσβολή της επιφάνειας του δέρματος με μικροσκοπικούς κρυστάλλους Κουρουνδίου.

Τα σωματίδια αυτά (μικροκρύσταλλοι) εκτοξεύονται, μέσω της ειδικής κεφαλής, στην επιδερμίδα και σχεδόν ταυτόχρονα αναρροφώνται από άλλη οδό της ίδιας κεφαλής.Κατά την επαφή τους με την επιδερμίδα, οι μικροκρύσταλλοι παρασύρουν και απομακρύνουν κερατινοποιημένα κύτταρα, ρύπους (όπως υπολείμματα μακιγιάζ) και σμήγμα. Αφήνοντας έτσι το δέρμα καθαρό και ήπια απολεπισμένο.

 

Η εφαρμογή γίνεται με το μηχάνημα MICRODERMABRASION – ECOPEEL το οποίο λειτουργεί με μια ισχυρή διπλή αντλία κενού και πίεσης και είναι το μοναδικό μηχάνημα που έχει τετραπλή δράση:

  • Θερμικό ερεθισμό των ινοβλαστών (για παραγωγή κολλαγόνου)
  • Ισχυρό μηχανικό ερεθισμό
  • Πρόκληση Υπεραιμίας (ανάπλαση – οξυγόνωση)
  • Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων (μηχανικό peeling)

Σε αντίθεση με τα χημικά Peelings, τα peelings με erbium ή CO2 laser, τα οποία έχουν ισχυρό πόνο, μακρά παραμονή στο σπίτι και για αρκετό καιρό δυσχρωμίες, η χρήση του ecopeel δίνει τα ίδια αποτελέσματα χωρίς κανένα από τα ανωτέρω μειονεκτήματα δηλαδή χωρίς παραμονή στο σπίτι και έντονο ερύθημα.Βοηθάει επίσης το δέρμα να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη δηλαδή να αναπλασθεί μόνο του. Αυτό επιτυγχάνεται γιατί οι μικροκρύσταλλοι προθερμαίνονται από ειδικό θερμαντικό σύστημα, πριν εφαρμοστούν στο δέρμα και κατά την επαφή τους με την επιδερμίδα αυξάνουν την θερμοκρασία της επιδερμίδας στους 60-62 βαθμούς περίπου. Αυτό είναι το σημείο θερμικής διέγερσης των Ινοβλαστών και της κατά συνέπεια παραγωγής κολλαγόνου (παραπλήσια δράση με το Non-Ablative Laser).

Τρόπος δράσης

Το δέρμα, στις νεότερες ηλικίες, διαθέτει φυσικούς εσωτερικούς μηχανισμούς, για υγιή επιδερμίδα. Όμως η ηλικία, ο ήλιος, το περιβάλλον, η διατροφή, ακόμη και τα καλλυντικά, δυσχεραίνουν ή και αναστέλλουν τις λειτουργίες του δέρματος, προκαλώντας μία θαμπή, ξηρή και γερασμένη εμφάνιση (Γήρανση – Φωτογήρανση).Το MICRODERMABRASION – ECOPEEL εφαρμόζοντας σημειακά, υψηλή αναρρόφηση, θερμική δράση και ισχυρή κινητική ενέργεια μικροκρυστάλλων, επιτυγχάνει μια ολοκληρωτική ανάπλαση των λειτουργιών και δομών του δέρματος σε βάθος.

Όπως διαπιστώνεται από τα κλινικά αποτελέσματα, επιτυγχάνεται:

  • Βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, με συνέπεια την καλύτερη αιμάτωση, οξυγόνωση και κυτταρικό μεταβολισμό
  • Θερμική και μηχανική διέγερση των ινοβλαστών και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.
  • Απομάκρυνση νεκρών κυττάρων της κερατίνης στοιβάδας, προκαλώντας την παραγωγή, πύκνωση και ανάδειξη νέων υγιών κυττάρων.
  • Αποκατάσταση των διαταραχών των δομών των ιστών και κυττάρων και της συνοχής τους.
  • Απομάκρυνση των ρύπων, διάνοιξη των πόρων και βελτίωση τη διαδερμικής διαπερατότητας του δέρματος.

Τα παραπάνω δίνουν μια απαλότερη, νεότερη, φρέσκια και φωτεινή επιδερμίδα, με μεγάλη ελαστικότητα, βελούδινη υφή, συνεργάσιμη με καλλυντικά.

Αποτελεσματικότητα

Από την πρώτη συνεδρία βελτιώνεται η υφή του δέρματος ενώ ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος, τα πλήρη αποτελέσματα θα εμφανιστούν μετά από 6-18 επαναλήψεις, ανά 4 έως 10 ημέρες.

Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί το ότι πρόκειται για ανώδυνη, αναίμακτη, ασφαλή, μη επεμβατική μέθοδο που ταυτόχρονα επιτρέπει την προοδευτικά ελεγχόμενη αποτελεσματική εφαρμογή χωρίς τραύματα και ερεθισμούς και χωρίς επηρεάζει καθόλου τις καθημερινές δραστηριότητες του ατόμου.

Date:
Categories:
PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Κλινική πλαστικής χειρουργικής – δερματολογίας και μεταμόσχευσης μαλλιών με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία των Laser