Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η μεσοθεραπεία είναι μια ελάχιστη επεμβατική διαδικασία η οποία άρχισε από τη Γαλλίδα ιατρό Μισέλ Πίστορ το 1952 και αναγνωρίστηκε από τη Γαλλική Εθνική Ακαδημία Ιατρικής το 1986 ως αναπόσπαστο τμήμα της παραδοσιακής ιατρικής, είναι διαδεδομένη πλέον και δοκιμασμένη σε όλη την Ευρώπη για διάφορες παθήσεις.

 

 

Με την μεθοδολογία αυτή βάζουμε ενέσιμα απευθείας στο μεσόδερμα (μέση στιβάδα δέρματος) συμβατικά ή ομοιοπαθητικά φάρμακα καθώς και βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα.PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Μεταξύ των πολλών εφαρμογών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα εξής:

 • Μεσοθεραπεία για αντιγήρανση
 • Μεσοθεραπεία για ενυδάτωση και ανάπλαση
 • Μεσοθεραπεία για επιδερμική σύσφιξη (προσώπου)
 • Μεσοθεραπεία για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας
 • Μεσοθεραπεία για επιδερμική σύσφιξη (σώματος)
 • Μεσοθεραπεία για την εξάλειψη του τοπικού πάχους
 • Μεσοθεραπεία για τριχόπτωση

Μερικά από τα ειδικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι :

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

 • Υαλουρονικό
 • L-carnitine
 • Phosphatidylcholine
 • Caffeine
 • DMAE
 • Silico Organico
 • Multivitamins

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Υαλουρονικό

Το υαλουρονικό οξύ είναι βασικό συστατικό του δέρματος και παράγεται από τους ινοβλάστες. Η σύστασή του απαρτίζεται από ένα μόριο γλυκοζαμίνης και ένα μόριο γλυκορουνικού οξέος. Είναι ένα εξαιρετικά υδρόφιλο συστατικό. Ένα μόλις γραμμάριο υαλουρονικού οξέος μπορεί να κατακρατήσει έξι λίτρα περίπου νερό. Η υδρόφιλη ιδιότητά του είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της απαραίτητης υγρασίας του δέρματος για την ενυδάτωσή του. Το υαλουρονικό οξύ ελέγχει το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς, δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας, επιβραδύνει τη διάχυση του νερού από το χορίο προς την επιδερμίδα αυξάνοντας την ενυδάτωση του δέρματος.

Το υαλουρονικό οξύ λειτουργεί και ως λιπαντικός παράγοντας για το κολλαγόνο του δέρματος προσφέροντας ελαστικότητα και απορροφητικότητα. Βοηθά στον σχηματισμό και τη διατήρηση του κολλαγόνου, που είναι ένας σημαντικός συνδετικός ιστός. Η αποδόμηση του κολλαγόνου θεωρείται ότι προκαλεί μείωση στον τόνο και την ελαστικότητα του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ αυξάνει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες και ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.Με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή υαλουρονικού οξέος μειώνεται. Η μείωση του υαλουρονικού οξέος αρχίζει στην ηλικία των 18-20 ετών. Αλλά μετά τα 40 η πτώση γίνεται φανερή.

Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, ο όγκος του δέρματος χάνεται, ο όγκος των χειλών μειώνεται, εμφανίζονται ρυτίδες στο πρόσωπο και βαθουλώματα στα μάτια και στα μάγουλα και μειώνεται η ελαστικότητα του δέρματος. Στόχος λοιπόν είναι η αύξηση των επιπέδων του υαλουρονικού οξέος. Ένας τρόπος για να το πετύχουμε είναι να πίνουμε πολύ νερό. Όσο νερό όμως κι αν καταναλώνουμε, αυτό δεν αρκεί, διότι είναι δύσκολο να το συγκρατήσουν τα κύτταρά μας. Άρα ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος.

LEMON BOTTLE

Το LEMONBOTTLE είναι ένα premium προϊόν λιποδιάλυσης που στοχεύει στη μείωση του επίμονου λίπους σε πρόσωπο και σώμα.

Επιδρά στη μεταβολική ενεργοποίηση της ριβοφλαβίνης, αποσυνθέτει και αποβάλλει το λιποκύτταρο, ενώ ενισχύει τη γρήγορη δραστηριότητα λιπάσης και ανακούφιζει από τη φλεγμονή.

Η λύση του LemonBottle είναι δημοφιλής επειδή είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και αποτελείται από φυσικά ενεργά συστατικά. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Βρομελίνη – Προερχόμενη από ανανά, η βρομελίνη είναι ένα ισχυρό πεπτικό ένζυμο που χρησιμοποιείται συχνά σε φάρμακα κατά της παχυσαρκίας. Ενεργοποιεί τη διάσπαση του λίπους, ενώ έχει επίσης ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που μειώνει το πρήξιμο και το πρήξιμο.
 • Βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) – Η ριβοφλαβίνη παίζει ουσιαστικό ρόλο στη μετατροπή των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών σε ενέργεια στο σώμα. Το σώμα δεν μπορεί να αποθηκεύσει μεγάλο μέρος αυτής της υδατοδιαλυτής βιταμίνης, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για τον μεταβολισμό του λίπους και την οξείδωση.
 • Λεκιθίνη – Μια φυσική λιπαρή ουσία που προσελκύει νερό και λίπη – μειώνει τη χοληστερόλη και διατηρεί υγιείς αρτηρίες, φλέβες και αιμοφόρα αγγεία.

L- CARNITINE

Ο ρόλος της καρνιτίνης στο φυσιολογικό άνθρωπο είναι η παραγωγή και η αποθήκευση ενέργειας στο κύτταρο, η σύνθεση μεμβρανών, η επανασύνδεση κατεστραμμένων μεμβρανών και η απομάκρυνση τοξικών ουσιών.Πρόσφατα απεδείχθη ότι, η καρνιτίνη αποτελεί ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία για τα εγκεφαλικά κύτταρα και προλαμβάνει τη γηρανσή τους. Η καρνιτίνη βιοσυντίθεται στον οργανισμό αλλά και προσλαμβάνεται από τα τρόφιμα. Η βιοσυνθεσή της στον άνθρωπο γίνεται σε όλους τους ιστούς (ήπαρ, νεφροί, εγκέφαλο, όρχεις, επιδιδυμις)από καταβολισμό πρωτεΐνης.Τα τρόφιμα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα είναι τα κόκκινα κρέατα, το κοτόπουλο και το ψάρι.Σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα η καρνιτίνη εμπλέκεται στο μεταβολισμό των λιπών και διευκολύνει στην ταχύτερη αξιοποιησή τους από τον οργανισμό.PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Phosphatidylcholine (PC)(Φωσφατιδυλοχολίνη)

Η φωσφατιδυλοχολίνη είναι μια χημική ουσία που περιέχεται στα αυγά, τη σόγια, τη μουστάρδα, τον ηλίανθο και άλλα τρόφιμα.

Ο όρος “φωσφατιδυλοχολίνη” χρησιμοποιείται μερικές φορές εναλλακτικά με ” λεκιθίνη “, αν και τα δύο είναι διαφορετικά.
Η χολίνη είναι συστατικό της φωσφατιδυλοχολίνης, η οποία είναι συστατικό της λεκιθίνης.
Αν και συνδέονται στενά, αυτοί οι όροι δεν είναι οι ίδιοι.
Η φωσφατιδυλοχολίνη χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της ηπατίτιδας , του εκζέματος , της νόσου της χοληδόχου κύστης, των προβλημάτων κυκλοφορίας, της υψηλής χοληστερόλης , του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου ( PMS )και για την πρόληψη της γήρανσης .

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μερικές φορές χορηγούν φωσφατιδυλοχολίνη ενδοφλεβίως για σφαιρίδια λίπους στο αίμα (λιπώδης εμβολή ), υψηλή χοληστερόλη ,για ηπατική νόσο και εναποθέσεις λιπώδους πλάκας στις αρτηρίες.

Η φωσφατιδυλοχολίνη εγχέεται κάτω από το δέρμα (υποδόρια) για τη θεραπεία μη καρκινικών λιπαρών όγκων (λιπώματα), περίσσειας λίπους γύρω από τα βλέφαρα καθώς και κιτρινωπών εναποθέσεων χοληστερόλης ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος (ξανθελάσματα).

Η φωσφατιδυλοχολίνη είναι το κύριο δραστικό συστατικό που περιέχεται σε  προϊόντα ένεσης που χρησιμοποιούνται για τη «διάλυση» του λίπους, η δράση της είναι ισχυρή λιποδιαλυτική και προκαλεί διάσπαση της κυτταρικής μεμβράνης του λιποκυττάρου απελευθερώνοντας το λίπος.
Χρησιμοποιείται στην μείωση των τοπικών εναποθέσεων λίπους  στο πηγούνι, τους μηρούς, τους γοφούς, την κοιλιά, την πλάτη, το λαιμό και αλλού.
Οι βελτιώσεις φαίνεται να διαρκούν για 2-3 χρόνια ή περισσότερο. Σε μια μελέτη, το 80% των ασθενών ανέφεραν βελτιώσεις στις αποθέσεις λίπους στο πρόσωπο που διήρκεσαν έως και 3 χρόνια.

 

Deoxycholic acid

Στο ανθρώπινο σώμα το δεοξυχολικό οξύ χρησιμοποιείται στη γαλακτωματοποίηση των λιπών για απορρόφηση στο έντερο.
Το δεοξυχολικό νάτριο, το άλας νατρίου του δεοξυχολικού οξέος, χρησιμοποιείται συχνά ως βιολογικό απορρυπαντικό για τη λύση των κυττάρων και τη διαλυτοποίηση κυτταρικών και μεμβρανικών συστατικών.
Ειδικά το δεοξυχολικό νάτριο αναμεμειγμένο με φωσφατιδυλοχολίνη χρησιμοποιείται σε ενέσεις μεσοθεραπείας για την παραγωγή λιπόλυσης
και έχει χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτική λύση στη χειρουργική εκτομή στη θεραπεία των λιπωμάτων.

 

ΚΑΦΕΙΝΗ

Η καφεΐνη διεγείρει τη δράση των λιπολυτικών ενζύμων, τονώνει τη μικρικυκλοφορία και συμβάλλει σημαντικά στη διαδικασία της λιπόλυσης την αποβολή τοξινών και κατ επέκταση στη μείωση του λίπους.

DMAE

Βελτιώνει άμεσα την εμφάνιση της χαλάρωσης του δέρματος. Αναδομεί και επιδιορθώνει προστατεύοντας την ελαστίνη και το κολλαγόνο (cross-linking). Κάνει στιγμιαίο face lift, την προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και ενυδατώνει βαθειά το δέρμα.

SILICO ORGANICO

Το οργανικό πυρίτιο (silico organico) είναι το βασικό συστατικό στο ειδικό κοκτέιλ για επιδερμική σύσφιξη, αυξάνει τη δράση απευθείας στις ελαστικές συνδετικές ίνες του δέρματος με αποτέλεσμα σύσφιξη και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος.Σε συνδυασμό με την l-carnitine βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και τη μεταβολική δραστηριότητα των κυττάρων της επιδερμίδας και του χορίου.

MULTIVATAMINS

Ειδικά συμπλέγματα βιταμινών που χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση και εφαρμογή, γνωστά για διάφορες ευεργετικές ιδιότητες τους σε όλους τους ανθρώπινους ιστούς.

 

Date:
PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Κλινική πλαστικής χειρουργικής – δερματολογίας και μεταμόσχευσης μαλλιών με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία των Laser