Νήματα PDO

Νήματα PDO

Lifting μη επεμβατικό

 

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Lifting με νήματα PDO νέα καινοτόμος και ασφαλής μη επεμβατική μέθοδος. Τα νήματα που χρησιμοποιούνται είναι 100% βιοαπορροφήσιμα και τοποθετούνται ενδοδερμικά με τέτοιο τρόπο ώστε σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει και υποστηρίζει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος.

Ενδύκνειται για lifting προσώπου, λαιμού, μπράτσων, κοιλιάς, έσω μηρών, μηρών, ανόρθωση γλουτών και στήθους.

Δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό lifting αλλά αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική για τα άτομα εκείνα που έχουν ήπια χαλάρωση ή ακόμα και σημαντική χαλάρωση αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Στην αρχή γίνεται σχεδιασμός της περιοχής με τα σημεία τοποθέτησης των νημάτων και στη συνέχεια με τοπική αναισθησία τοποθετούνται τα νήματα υποδόρια.

 

Διάρκεια Θεραπείας και Αποτελέσματος

Η διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 30-45 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη στιγμή σε ποσοστό 20-30% του τελικού αποτελέσματος ενώ υπάρχει εμφανή βελτίωση μέχρι το μέγιστο αποτέλεσμα που οριστικοποιείται εντός 3μήνου ή μήνα σε συνδυασμό με αυτόλογη μεσοθεραπεία. Με το πέρας 6 μηνών η βιοδιάσπαση και απορρόφηση των νημμάτων γίνεται πλήρως αλλά σε αυτό το χρονικό διάστημα ο οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες γύρω από τα νήματα που τοποθετήσαμε και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν 12 έως 18μήνες.

Η αμεσότητα του τελικού αποτελέσματος μπορεί να επιτευχθεί με συνδυασμό εφαρμογής αυτόλογης μεσοθεραπείας ώστε η αντίδραση του οργανισμού στα νήματα να είναι 3 φορές μεγαλύτερη του κανονικού γιατί αποτελεί ένα είδος Boost στον οργανισμό για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης γύρω από τα νήματα BDO.

Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων ενώ τα νήματα δεν είναι ορατά και μπορούμε να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας άμεσα.

 

Περιοχές προσώπου και σώματος που γίνεται η εφαρμογή των νημάτων

Στο πρόσωπο εφαρμόζεται στις ρυτίδες μέτωπου και στο μεσόφρυο καθώς και εφαρμογή για ανύψωση φρυδιού καθώς και στο μάτι στο «πόδι της χήνας» αλλά και στις λεπτές ρυτίδες κάτω από το μάτι. Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα στις παρειές (μάγουλα), στη γραμμή της γνάθου όπου επιτυγχάνεται ανόρθωση και στον λαιμό όπου επιτυγχάνεται σημαντική σύσφιξη. Στο σώμα γίνεται εφαρμογή σε στήθος και γλουτούς για ανόρθωση, σε βραχίονες στα χέρια και σε μηρούς και κοιλιά για σύσφιξη.

 

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

 

Συνδυασμός με άλλες ενέσιμες θεραπείες

Τα νήματα BDO συνδυάζονται πολύ καλά με όλες τις ενέσιμες θεραπείες και λειτουργούν συμπληρωματικά και αλληλοκαλυπτικά με το Botox το Υαλουρονικό.

Πχ τα νήματα προσφέρουν λύση στη χαλάρωση και πτώση του δέρματος στη γραμμή της γνάθου ή του λαιμού, περιοχές όπου το Botox ή το Υαλουρονικό έχουν λιγότερα αποτελέσματα.Ενώ όταν εφαρμοσθούν σε περιοχές όπως το μέτωπο ή το «πόδι της χήνας» (κλασικές περιοχές εφαρμογής botox) τα αποτελέσματα του botox ενισχύονται και παρατείνονται χρονικά.

Εκεί όμως που πραγματικά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους, είναι τα νήματα με αυτόλογη μεσοθεραπεία.Ο συνδυασμό τους με αυτόλογη μεσοθεραπεία ( αυξητικοί παράγοντες απ τον ίδιο μας τον οργανισμό) αποτελεί ένα φυσικό boost στον οργανισμό που επιταχύνει την κολλαγένεση στην περιοχή αλλά και την παραγωγή ελαστικών ινών σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε μετά την απορρόφηση των νημάτων να δημιουργηθεί ένα φυσικό πλέγμα στην περιοχή με αποτέλεσμα την διατηρησιμότητα του αποτελέσματος.

Ασφάλεια νημάτων

Τα νέα BDO polydioxanone απορροφήσιμα νήματα διασφαλίζουν την πλήρη απορρόφηση από τον οργανισμό καθώς χρησιμοποιούνται και στην επεμβατική καρδιολογία γεγονός που μας διασφαλίζει οτί δεν θα δημιουργηθούν κοκκιώματα ή άλλες αντιδράσεις στον ιστό του δέρματος.

Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες

Ήπιος ερεθισμός στα σημεία εισόδου των νημάτων και ιδιαίτερα για το πρόσωπο που είναι περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένη αγγείωση μπορεί να γίνουν κάποιες εκχυμώσεις οι οποίες υποχωρούν άμεσα στις επόμενες ημέρες. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζουμε ψύξη με πάγο αμέσως μετά την εφαρμογή και τις επόμενες ημέρες εφαρμόζουμε κρέμα με arnica.

 

Date:
PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Κλινική πλαστικής χειρουργικής – δερματολογίας και μεταμόσχευσης μαλλιών με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία των Laser