Lifting Προσώπου

Lifting Προσώπου

Γενικά

Η πλαστική χειρουργική του προσώπου είναι μία επέμβαση που σκοπό έχει να διορθώσει το ρυτιδωμένο και γερασμένο δέρμα του προσώπου και της περιοχής του τραχήλου. Είναι ο τρόπος που μπορεί κανείς να βελτιώσει τα σημάδια του χρόνου όταν αυτά είναι πολύ έντονα και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν πλέον με άλλες μεθόδους.

Όλη η στήριξη του προσώπου μέσω face lifting εστιάζει στην ανασύνταξη του επιφανειακού μυοαπονευρωτικού συστήματος (Superficial Muscle Aponeurotic System ή SMAS ).

Πριν από την εκτομή, το δέρμα πρέπει να μετρηθεί σωστά και στη διάρκεια της επέμβασης να μην τραβηχτεί πολύ. Οι τομές γίνονται σε σημεία όπου είναι δυσκολότερα ορατές: εμπρός και πίσω από το αυτί, καθώς και στο τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να ξυριστούν τα μαλλιά, αλλά εφαρμόζοντας ειδική διάταξη.

Η επέμβαση

Στο λαιμό, εάν η χαλάρωση είναι μεγάλη, μπορεί να χρειαστεί τομή στη φυσιολογική πτυχή που δημιουργείται αμέσως μετά το τελείωμα του πιγουνιού, μέσω της οποίας γίνεται η προσπέλαση της περιοχής. Εάν κριθεί απαραίτητο, μπορεί να γίνει και λιποαναρρόφηση. Η επέμβαση διαρκεί 3-4 ώρες. Ο ασθενής νοσηλεύεται για 1 ημέρα στο νοσοκομείο και φεύγει χωρίς κανέναν επίδεσμο. Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι πολύ λεπτά και αφαιρούνται από την πέμπτη μετεγχειρητική ημέρα. Μετά την πρώτη εβδομάδα, περίπου 10-12 ημέρες, αρχίζουν να υποχωρούν και οι εκχυμώσεις (μελανιές). Κάτι που πρέπει να προσεχθεί είναι ότι στη διάρκεια της αποθεραπείας το δέρμα χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο.Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και επαναφέρει το πρόσωπο σε μια πρότερη κατάσταση μερικών χρόνων πίσω ώστε στη συνέχεια με συμπληρωματικούς μεθόδους (Peeling, Botox, κτλ) να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου, όσο γίνεται καλύτερα.

Tο Face lifting είναι μια εξατομικευμένη υπόθεση, όπου συζητιούνται και αξιολογούνται οι ανάγκες του κάθε προσώπου ξεχωριστά, δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπως λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί άνθρωποι βλέποντας κάποια μη φυσιολογικά αποτελέσματα τα οποία οφείλονται σε υπερβολές. Αντίθετα, δε, βελτιώνει την αισθητική όψη αλλά και την υφή του σε σημαντικό βαθμό.

Date:
PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Κλινική πλαστικής χειρουργικής – δερματολογίας και μεταμόσχευσης μαλλιών με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία των Laser