Θηλώματα – Μυρμηκίες

Θηλώματα – Μυρμηκίες

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Θηλώματα

Πρόκειται για Μαλθακές και Μισχωτές Βλάβες, έχουν διάμετρο 1 – 3 χιλιοστά και ύψος μέχρι 5 χιλιοστά. Το χρώμα τους είναι σαν του φυσιολογικού δέρματος έως καφεοειδές. Συνήθως εμφανίζονται στο λαιμό, στο άνω μέρος του κορμού, στις μασχάλες, στις πτυχές των μαστών (Γυναίκες) και στη βουβωνική χώρα (Άνδρες).
Υπάρχει τάση μετάδοσης τόσο στο υπόλοιπο δέρμα όσο και σε άλλους.
Ενδέχεται να επηρεάζεται από ιούς.

Μυρμηκίες (Μυρμηγκιές)

Οι μυρμηκίες (μυρμηγκιές) προκαλούνται από τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV). Ο ιός αυτός προκαλεί τον ταχύ πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται καλοήθη εξογκώματα που είναι περισσότερο ενοχλητικά παρά επικίνδυνα, αλλά τα οποία είναι ιδιαίτερα μεταδοτικά. Υπάρχουν πάνω από 70 διαφορετικοί υποτύποι του ιού HPV που προκαλούν τις μυρμηκίες. Οι διαφορετικοί τύποι του ιού προκαλούν συνήθως μυρμηκίες σε διάφορα σημεία του σώματος. Ο ιός μεταδίδεται με την άμεση δερματική επαφή ή με το άγγιγμα υγρών επιφανειών, όπως δάπεδα σε πισίνες και αποδυτήρια, τα οποία έχουν μολυνθεί από άτομα που έχουν μυρμηκίες.

Αντιμετώπιση

Ανάλογα με το σημείο εμφάνισης, του χαρακτήρα και το στάδιο εξέλιξης των Θηλωμάτων και των Μυρμηκιών, μπορούν να αφαιρεθούν με LASER ή χειρουργικά κατόπιν διαγνώσεως.

  • 100% ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
  • Αριθμός Συνεδριών = 1
Date:
PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Κλινική πλαστικής χειρουργικής – δερματολογίας και μεταμόσχευσης μαλλιών με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία των Laser