Κοιλιοπλαστική

Κοιλιοπλαστική

Όταν οι ιστοί τις κοιλιάς «ξεχειλώνουν» από υπερβολικό τέντωμα (π.χ εγκυμοσύνη, υπερβολικό βάρος κτλ) και δεν είναι δυνατή η επαναφορά τους στην προηγούμενη κατάσταση ακόμα και μετά από εξαντλητικές δίαιτες ή συστηματική σωματική άσκηση. Τότε η κοιλιοπλαστική αποτελεί μονόδρομο για αποκατάσταση.

 

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

 

Με την επέμβαση σφίγγουν οι υπερβολικά χαλαροί κοιλιακοί μύες, αφαιρείται το περιττό δέρμα και προσδίδεται πιο όμορφη και αρμονική εμφάνιση. Με τη χρήση γενικής αναισθησίας κατά τη διάρκεια της κοιλιοπλαστικής γίνεται μια τομή στο κάτω μέρος των κοιλιακών, επάνω από την ηβική περιοχή και μια άλλη τομή γύρω από τον αφαλό για να ελευθερωθεί το δέρμα που βρίσκεται γύρω του, ενώ στη συνέχεια γίνεται αποκατάσταση των χαλαρωμένων κοιλιακών μυών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σφίξουν οι μύες και να δημιουργηθεί ένας δυνατός κοιλιακός μυς ενώ παράλληλα λεπτύνει και η μέση. Το περιττό δέρμα αφαιρείται και δημιουργείται μια νέα θέση για τον αφαλό. Οι τομές κλείνουν με ράμματα τα οποία αφαιρούνται μετά από 5-7 ημέρες ενώ τοποθετείται στην περιοχή ελαστική επίδεση και στη συνέχεια ειδικός ελαστικός κορσές ο οποίος αφαιρείται μετά από ένα μήνα περίπου.

Ο ασθενής πρέπει να είναι τις πρώτες ημέρες ξαπλωμένος ενώ η παραμονή του για τουλάχιστον μια ημέρα εντός του νοσοκομείου κρίνεται απαραίτητη. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και συνεπώς της επέμβασης μπορεί να γίνει μετά από 1-2 εβδομάδες.

 

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Date:
PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Κλινική πλαστικής χειρουργικής – δερματολογίας και μεταμόσχευσης μαλλιών με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία των Laser