Αιδοιοπλαστική

Αιδοιοπλαστική

Ονομάζουμε, τη χειρουργική επέμβαση που ως στόχο έχει:

  • την αισθητική αποκατάσταση των δύσμορφων ιστών στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας (Πλαστική Χειλέων / Labiaplasty)
  • την επανόρθωση του κόλπου μετά από χαλάρωση είτε μετά τη γέννηση παιδιών, είτε λόγω ηλικίας (Πλαστική Κόλπου / Vaginoplasty)
  • αποκατάσταση ή ενίσχυση του σημείου G για μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά το sex

Η υπερτροφία ή η ασυμμετρία των χειλιών, πολλές φορές προκαλούν πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, ερεθισμό ή το τρίψιμο με την άσκηση ή άλλη δραστηριότητα, αντιαισθητική εμφάνιση και διόγκωση στα στενά ρούχα ή μαγιό. Μερικές γυναίκες αποφεύγουν την άσκηση ή άλλες δραστηριότητες, ακόμα και τη σεξουαλική επαφή λόγω της αμηχανίας σε σχέση με το περίγραμμα ή το μέγεθος του αιδοίου αλλά πολύ περισσότερο λόγω έντονου ερεθισμού ή πόνου στην περιοχή. Επίσης, την οδηγούν σε μειωμένες ενδυματολογικές επιλογές και σε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με μείωση του μεγέθους και τη βελτίωση της συμμετρίας των χειλιών, με αποτέλεσμα να έχουν μια εμφάνιση υψηλής αισθητικής.

 

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η αποκατάσταση των ιστών που τυχόν δημιουργούν λειτουργικά ή και αισθητικά προβλήματα είναι πλέον εφικτή και αποσκοπεί στην αναμόρφωση, βελτίωση της εμφάνισης των μικρών και μεγάλων χειλιών του αιδοίου, αλλά και των δυσμορφικών ουλών της περιοχής του περινέου. Η επέμβαση διαρκεί 1-2 ώρες με τοπική αναισθησία και νευροαναλγησία χωρίς παραμονή στην κλινική και η ασθενής μπορεί μετά από μια ημέρα να επανέλθει φυσιολογικά στις καθημερινές της ασχολίες. Τα ράμματα είναι εσωτερικά και απορροφήσιμα, ενώ η σεξουαλική επαφή επιτρέπεται μετά από 10 περίπου ημέρες.

Όταν υπάρχει χαλαρότητα στο άνοιγμα και τα τοιχώματα του κόλπου, συνήθως μετά από φυσιολογικό τοκετό που προκαλεί το τέντωμα όλων αυτών των ιστών / μυών, αλλά και λόγω μεγαλύτερης ηλικίας, επιβάλεται η πλαστική κόλπου (Vaginoplasty). Επιπλέον, πολλές φορές η περινεοτομή που απαιτείται κατά τον τοκετό δεν επουλώνεται σωστά με αποτέλεσμα να κάνει το πρόβλημα αισθητικά μεγαλύτερο.

Η πλαστική του κόλπου (Vaginoplasty) είναι μια διαδικασία που σφίγγει τον κόλπο καθιστώντας πιο σφικτούς τους μύες του πυελικού εδάφους μεταξύ του κόλπου και του ορθού από το εξωτερικό άνοιγμα (περίνεο) σε περίπου 5-7 εκατοστά μέσα στον κόλπο και έχει σαν αποτέλεσμα να παρέχει αυξημένη τριβή και αίσθηση κατά την επαφή για εσάς και το σύντροφό σας, αλλά και την αισθητική αποκατάσταση άλλων δυσμορφιών.

Μια επίσης αποτελεσματική, κυρίως ως προς τη λειτουργικότητάς της, είναι η τεχνική της ενίσχυσης ή αποκατάστασης του σημείου G για μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά το Sex. Αυτό επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ενός μικρού εμφυτεύματος σιλικόνης σε μέγεθος φακής, υποδόρια και περίπου 4-5 cm μέσα στον κόλπο.

 

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

 

Date:
PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Κλινική πλαστικής χειρουργικής – δερματολογίας και μεταμόσχευσης μαλλιών με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία των Laser