Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική

Τα αφεστώτα ώτα δηλ. τα “πεταχτά” αυτιά, είναι συχνό φαινόμενο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η επέμβαση δεν έχει πόνο, ούτε δυσάρεστες μετεγχειρητικές καταστάσεις και περιορισμούς.

Στους ενήλικες πραγματοποιείται με συνδυασμό νευροληπτοαναλγησίας και τοπικής αναισθησίας (μέθη), ενώ στα παιδιά με μέθη ή γενική νάρκωση, όταν υπάρχει υπερβολικός φόβος για την επέμβαση. Η όλη διαδικασία γίνεται με τομή στο δέρμα πίσω από το πτερύγιο, επανασχεδιάζεται ο χόνδρος και τοποθετείται πλησιέστερα στο κεφάλι. Χρόνος διάρκειας είναι περίπου 1,5-2 ώρες και μετά την επέμβαση υπάρχει μόνο ένας επίδεσμος που προστατεύει τα αφτιά για δύο ημέρες.

Στη συνέχεια τοποθετείται σκουφάκι για τους άνδρες ή κορδέλα για τις γυναίκες μέχρι την τελική αφαίρεση των ραμμάτων δηλ. 1 εβδομάδα από την επέμβαση. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο κυρίως μετά την ηλικία των 15 ετών και δεν υποτροπιάζει. Για τα παιδιά η επέμβαση μπορεί να γίνει σχετικά νωρίς από την ηλικία των πέντε ετών, δηλαδή στην προσχολική ηλικία για να αποφύγουμε πιθανά ψυχολογικά προβλήματα στο σχολείο. Υπάρχει όμως πιθανότητα υποτροπής μέχρι την ηλικία των 15 ετών.

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

 

Date:
PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Κλινική πλαστικής χειρουργικής – δερματολογίας και μεταμόσχευσης μαλλιών με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία των Laser