Ρυτίδες

Ρυτίδες

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Το δέρμα μας αποτελείται από 3 διαφορετικά στρώματα. Τα στρώματα αυτά, από έξω προς τα μέσα είναι η επιδερμίδα με τα εξαρτήματά της και το χόριο με το υποδόριο λίπος. Τα εξαρτήματα της επιδερμίδας περιλαμβάνουν τους σμηγματογόνους, τους αποκρινείς και τους ιδρωτοποιούς αδένες, τις τρίχες και τους όνυχες.

Το χόριο σχηματίζεται από δίκτυοκολλαγόνων ινών, ελαστίνης και τη βασική ουσία.Το χόριο στηρίζει την επιδερμίδα και περιλαμβάνει τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα του δέρματος.

 

 

Λόγω του ότι το δέρμα έρχεται σε άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, διαθέτει ορισμένες ιδιότητες, απαραίτητες για την επιβίωση του ατόμου. Είναι αδιαπέραστο από μικροοργανισμούς και χημικές ουσίες, δεν επιτρέπει την προς τα έξω απώλεια υγρών και προστατεύει δια της χρωστικής του ουσίας (τη μελανίνη που βρίσκεται στα μελανοκύτταρα) από τη βλαπτική δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Το δέρμα αποτελεί έναν εξωτερικό μη ειδικό μηχανισμό άμυνας.

Με το πέρασμα όμως του χρόνου την επιβολή ενδογενών παραγόντων (πχ. Κληρονομική προδιάθεση) και εξωγενών (π.χ ηλιακή ακτινοβολία, κάπνισμα, ατμοσφαιρική ρύπανση κτλ.) ο μηχανισμός αυτός διαταράσσεται και αρχίζει να υπολειτουργεί. Έτσι παράγει λιγότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, περισσότερες ελεύθερες ρίζες (κύριος παράγοντας γήρανσης και καταστροφής των κυττάρων) και το δέρμα γίνεται πιο λεπτό, πιο θαμπό, όχι τόσο ενυδατωμένο και με περισσότερα νεκρά κύτταρα στην εξωτερική στιβάδα, αναδιπλώνεται και σχηματίζονται οι γνωστές μας ρυτίδες.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση ΜαλλιώνΓια την αντιμετώπιση της δημιουργίας των ρυτίδων χρησιμοποιούμε ένα σύνολο τεχνικών που σκοπό έχουν πρωτίστως την πρόληψη για υγιές δέρμα αλλά και την αποκατάσταση αυτών, όταν έχουν περάσει σε τελικό σχηματισμό. Έτσι ενυδατώνουμε την επιδερμίδα, καθαρίζουμε από νεκρά κύτταρα, περιορίζουμε τις ελεύθερες ρίζες, βοηθάμε τον οργανισμό για ανάπλαση και αναδόμηση νέων κυττάρων και δέρματος, κάνοντάς το πιο λαμπερό και πιο νέο.

Στη συνέχεια σταματάμε τις ρυτίδες έκφρασης ή κινητικές με εφαρμογή Botox – Βοτουλινική Τοξίνη είτε ολικώς είτε μερικώς προσδίδοντας μια πιο ήπια κίνηση ή ακόμα και εξαφάνιση κρίνοντας πάντα από την περιοχή εφαρμογής και του περιστατικού ως σύνολο.

Η εφαρμογή BTX εκτός από θεραπεία καταστολής περιλαμβάνεται και στις θεραπείες πρόληψης καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επαναληψιμότητα τις κίνησης σε μια περιοχή είναι αυτή που προσδίδει τον τελικό σχηματισμό δηλαδή την τελική σχηματοποίηση της ρυτίδας.

Επίσης, χρησιμοποιούμε όλες τις σύγχρονες τεχνικές για την εξάλειψη των σχηματοποιημένων πλέον ρυτίδων καθώς και ουλών ή άλλων μελαγχρωματικών βλαβών που υπάρχουν στο δέρμα με θεραπείες όπως δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους κουρουνδίου, χημικά ή μηχανικά peelings , ετερόλογες ή αυτόλογες θεραπείες με υαλουρονικό και αυτόλογη μεσοθεραπεία ή ετερόλογη μεσοθεραπεία, BTX, Laser αναζωογόνησης, Fractional Laser CO2, Νήματα PDO – Μη επεμβατικό Lifting.

 

 

Date:
PSMedical - Πλαστική Χειρουργική | Δερματολογία | Μεταμόσχευση Μαλλιών

Κλινική πλαστικής χειρουργικής – δερματολογίας και μεταμόσχευσης μαλλιών με σύμμαχο τη σύγχρονη τεχνολογία των Laser