Βραχιονοπλαστική

Είναι η επέμβαση με την οποία γίνεται αποκατάσταση του βραχίονα μετά από συγκέντρωση λίπους ή χαλάρωση της περιοχής ειδικά στην έσω επιφάνεια .
Έτσι αναλόγως του περιστατικού γίνεται λιποαναρρόφηση για την απομάκρυνση του λίπους , τράβηγμα του δέρματος στην περιοχή της μασχάλης και εάν απαιτείται και στην έσω επιφάνεια του βραχίονα .
Η λιποαναρρόφηση στους βραχίονες γίνεται με την νέα τεχνική με χρήση Laser , με τοπική αναισθησία και νευροαναλγησία , η διάρκεια είναι πολύ μικρή και δεν ξεπερνά τις 1-2 ώρες , ενώ δεν χρειάζεται νοσηλεία πέραν μερικών ωρών .
Η χαλάρωση στην περιοχή και ειδικότερα στην έσω επιφάνεια , αντιμετωπίζεται με αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος με τομή κάτω από την μασχάλη και εάν το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο με επιπλέον κάθετη τομή στην έσω επιφάνεια του βραχίονα .
Μετεπεμβατικά εφαρμόζεται ελαστική περίδεση , τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 7 – 8 ημέρες ,ενώ το μετεγχειρητικό οίδημα και οι πιθανές εκχυμώσεις υποχωρούν σταδιακά τις επόμενες 10-15 ημέρες .
Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες γίνεται μετά από μια εβδομάδα, ενώ για ανθρώπους με χειρονακτική εργασία μετά από δύο εβδομάδες.

Η θέση μας στο χάρτη