PRP - Θεραπεία με πλάσμα

PRP Θεραπεία ανάπλασης του δέρματος, ένας τύπος της αναγεννητικής ιατρικής με το αίμα του ασθενούς, χρησιμοποιεί συστατικά που ονομάζονται αιμοπετάλια στο αίμα για να αναζωογονήσουν το δέρμα.

Η τεχνική βασίζεται σε μια έμφυτη διαδικασία επούλωσης της πληγής από τον οργανισμό και γίνεται με την έγχυση συστατικών που συλλέγονται από το αίμα του ιδίου ασθενούς και φυσικά χωρίς κανένα κίνδυνο αλλεργίας ή λοιμώξεων.

Η PRP - θεραπεία με Πλάσμα έχει μελετηθεί και εφαρμόζεται σε μια ποικιλία πεδίων, όπως για τη θεραπεία του τραυμάτων και εγκαυμάτων στο τμήμα της πλαστικής χειρουργικής ενώ χρησιμοποιείται επίσης ως θεραπεία αποκατάστασης και επούλωσης από διαφόρους τομείς της ιατρικής ,όπως ορθπεδική ,πλαστική,γενική χειρουργική, οδοντιατρική κτλ.


Η νέα τεχνική για την εκχύλιση πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσμα που περιέχει αυτόλογα λευκά κύτταρα του αίματος που έχει ένα ποσοστό εμπλουτισμού PRP από περίπου 6 - έως 10-φορές (περίπου τρεις έως πέντε φορές υψηλότερη από εκείνη για τις συμβατικές ) και περιέχει λευκά αιμοσφαίρια κύτταρα, τα οποία δεν περιέχονται στα συμβατικά PRP. Η θεραπεία βρέθηκε να έχει πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην ανανέωση του δέρματος , την εξάλειψη των ρυτίδων και την μείωση των ανωμαλιών από σημάδια ακμής σε σύγκριση με τη συμβατική θεραπεία.
Είναι αποτελεσματική ιδιαίτερα για Crepy δέρμα κάτω από τα μάτια (λεπτές ρυτίδες) που είναι δύσκολο να θεραπευτούν με τη συμβατική θεραπεία αναζωογόνησης.

Η θεραπεία είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των ρυτίδων, στα σημάδια ακμής, την χαλάρωση και τις ρυτίδες στο λαιμό.

Αλληλεπίδραση μεταξύ PRP και των λευκών κυττάρων του αίματος οδηγούν στην απελευθέρωση των αυξητικών παραγόντων που ενισχύουν την φυσική θεραπευτική δύναμη και αναδιοργάνωσηδυναμικά του ιστου στη θέση ένεσης με επακόλουθη αναγέννηση του δέρματος.


Στη συμβατική θεραπεία, χρειάζεται περίπου δύο μήνες για κάθε όφελος , αν και ο χρόνος ποικίλλει μεταξύ των ατόμων ενώ η Νέα-PRP Θεραπεία Αναγέννησης δέρματος παράγει αισθητή βελτίωση των συμπτωμάτων σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.


Το ποσοστό εμπλουτισμού PRP είναι τρεις έως πέντε φορές υψηλότερη από εκείνη για συμβατικές διαδικασίες, και ο χρόνος για να επωφεληθεί μειώνεται στο ένα τέταρτο.

Η PRP Therapy - Αναγέννηση δέρματος χρησιμοποιεί συστατικά που ονομάζονται αιμοπετάλια και περιέχονται στο αίμα. Τα αιμοπετάλια παίζουν ένα ρόλο στη διακοπή της αιμορραγίας και την επισκευή κατεστραμμένων αιμοφόρων αγγείων και τα κύτταρα στο σώμα. Τα αιμοπετάλια περιέχουν ουσίες που ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες που ενεργοποιούν και αναζωογονούν τα κύτταρα στο σώμα. Οι παράγοντες ανάπτυξης, όταν απελευθερώνονται επάγουν την παραγωγή του κολλαγόνου και την παραγωγή νέων τριχοειδών με συνέπεια όταν γίνεται στο δέρμα να αναζωογονεί πλήρως την επιδερμίδα.

Το γηρασμένο δέρμα έχει λιγότερο κολλαγόνο, χαμηλή ελαστικότητα, μειωμένη ποσότητα του υαλουρονικού οξέος, και η χαμηλή ικανότητα να διατηρεί την υγρασία.

 Με την PRP - Therapy (Πλάσμα) η ανάπτυξη των κυττάρων είναι ενεργοποιημένη και παράγεται κολλαγόνο με συνέπεια την βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας και την διατήρηση της υγρασίας του δέρματος.

 Τελικό αποτέλεσμα η αποκατάσταση σε νέο υγειές , σφρυγιλό δέρμα.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Για διαχωρισμό πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια (PRP),χρησιμοποιείται ένα ειδικό κιτ που ονομάζεται Fibrinet AGF . Η χρήση ενός ειδικού φίλτρου και μία φυγόκεντρος επιτυγχάνει ένα υψηλό ποσοστό αιμοπεταλίων ανάκτησης του 97% ή περισσότερο και επιτρέπει την παρασκευή του πλάσματος που περιέχει αιμοπετάλια έξι έως δέκα φορές περισσότερο .

1 ΒΗΜΑ

Το αίμα συλλέγεται σε ένα ειδικό φίλτρο και μια φυγόκεντρος χρησιμοποιείται για την παρασκευή πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος (PRP) που περιέχει αυτόλογα λευκά αιμοσφαίρια.

2 BHMA

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) με αυτόλογα λευκά αιμοσφαίρια εγχέεται στο χώρο που θέλουμε αποκατάσταση. Χρειάζονται περίπου 30 έως 40 λεπτά από την συλλογή του αίματος από την ένεση και τα αιμοπετάλια με τα λευκά κύτταρα του αίματος ασκούν μια συνεργιστική δράση με αποτέλεσμα την απελευθέρωση μιας ποικιλίας παραγόντων ανάπτυξης στις θέσεις ένεσης. Αυτό προωθεί την παραγωγή του κολλαγόνου και το υαλουρονικού οξέος καθώς επούλωση των πληγών, που οδηγεί σε βελτίωση των συμπτωμάτων, όπως ρυτίδες και παρατυπίες από σημάδια ακμής. Επίσης αναμένεται να παρέχει μεγάλο όφελος για χαλάρωση στο δέρμα κάτω από τα μάτια, οι οποίες είναι δύσκολο να θεραπευθούν με συμβατικές αναζωογονητικές ενέσεις και θεραπεία με λέιζερ.

ΓΕΝΙΚΑ

- Άμεση αποκατάσταση της περιοχής και του δέρματος

- Η θεραπεία χρησιμοποιεί το αίμα του ασθενούς για την αναζωογόνηση και ως εκ τούτου δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο μόλυνσης ή αλλεργίας.

- Έχει το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης διάρκειας της αποτελεσματικότητας σε σύγκριση με την ένεση του υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου που απορροφώνται στο σώμα.

Η θέση μας στο χάρτη