Mesolipolyssis

 

Η cryolipolyssis είναι μια νέα μέθοδος για την εφαρμογή ειδικών προϊόντων κοσμητικής δερματολογίας στο σώμα και το πρόσωπο .
Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση: 

Κυτταρίτιδας
Τοπικού Πάχους
Επιδερμικής σύσφιξης
Ανάπλασης & επιδερμικής σύσφιξης προσώπου

Το σύστημα χρησιμοποιεί ειδικά μικρορεύματα σε συνδυασμό με την ψύξη της κεφαλής του μηχανήματος (-17ο C) , για την εν τω βάθη διείσδυση των δραστικών στοιχείων.Με την συνδυαστική αυτή μέθοδο επιτυγχάνεται η διείσδυση των προϊόντων στο λιπώδη ιστό (για την διάσπαση των λιποκυττάρων ), καθώς και στο κυρίως δέρμα (για την βαθειά ενυδάτωση και σύσφιξη του δέρματος ).Η δράση του συστήματος είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο που εφαρμόζεται παγκοσμίως για την διείσδυση των δραστικών ουσιών.


Τα ειδικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι : 

L-carnitine
Phosphatidylcholine
Caffeine
DMAE
Multivitamins Serum

 

 

 

ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

Έχει την ίδια δράση με την εισαγωγή των δραστικών ουσιών με μια σύριγγα (υποδόρια ).Στηρίζεται δηλαδή στην αρχή της μεσσοθεραπείας αλλά μη επεμβατικά .Η τριπλή δράση του συστήματος οφείλετε στα εξής :
* Χαμηλή θερμοκρασία κεφαλής (-17οC)* Χρήση ειδικών μικρορευμάτων και* ειδική δράση των χρησιμοποιούμενων ουσιών
Η χαμηλή θερμοκρασία της κεφαλής , προκαλεί τη τοπική ψύξη της περιοχής του σώματος που εφαρμόζεται η μέθοδος και με αυτό τον τρόπο αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό η ταχύτητα ροής των μικρορευμάτων .Με την σειρά του αυτό αυξάνει την ταχύτητα και το βάθος διείσδυσης των δραστικών ουσιών , φτάνοντας στους ιστούς-στόχους.Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι κατά 60% - 80% μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μη επεμβατική μέθοδο.
Η δράση των χρησιμοποιούμενων μικρορευμάτων , βασίζεται στις αρχές της Ηλεκτρώσμωσης(electrosmosis) και της Ηλεκτροφόρεσης(electroforesis).
Τα χρησιμοποιούμενα μικρορεύματα μεταφέρουν τις δραστικές ουσίες (L-carnitine,Vitaminis Serum κλπ), σε βάθος ανάλογο με την κάθε περίπτωση που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε.
Έτσι θα διεισδύσουμε τα ειδικά πολυβιταμινούχα serums στο κυρίως δέρμα (χόριο)για την ανάπλαση , βαθειά ενυδάτωση και σύσφιξη του δέρματος (πρόσωπο και σώμα),ενώ θα διεισδύσουμε αρκετάβαθύτερα στο λιπώδη ιστό προϊόντα για λιποδιάλυση και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.


ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ


Η εφαρμογή είναι πολύ εύκολη και γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα με διάρκεια περίπου 30 min.Για το σώμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός ο συνδυασμός με λεμφικό μασάζ είτε με LPG-Endermologie είτε με πρεσσοθεραπεία (pressotherapy).
Αρχικά παρασκευάζουμε το κατάλληλο συνδυασμό δραστικών ουσιών για κάθε κατηγορία εφαρμογών :

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ
5ml Kaffeine3ml Dermastabilon ή F.D.L(Phosphatidylcholine)12ml Φυσιολογικό Ορό
ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΧΟΣ
2ml L-carnitine3ml Dermastabilon ή F.D.L(Phosphatidylcholine)12 ml Φυσιολογικό Ορό


ΣΥΣΦΙΞΗ
2ml L-carnitine5ml Silico Organico ή D.M.A.E12ml Φυσιολογικό Ορό


Στη συνέχεια τοποθετούμε το μίγμα στη σύριγγα-δοχείο του μηχανήματος το οποίο εγχείουμε στην περιoχή εφαρμογής της επαφής με την κρυοκεφαλή , ενώ έχουμε κλείσει το κύκλωμα (ηλεκτρόδιο / γείωση) σε ένα σταθερό σημείο τουσώματος .Επιλέγουμε την λειτουργία αναλόγως για Κυτταρίτιδα-τοπικό κλπ ,τον χρόνο (20min) και ξεκινάμε μεταβάλλοντας την ένταση ,με αργές κυκλικές κινήσεις στην πάσχουσα περιοχή.


ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


L- CARNITINE
Ο ρόλος της καρνιτίνης στο φυσιολογικό άνθρωπο είναι η παραγωγή και η αποθήκευση ενέργειας στο κύτταρο , η σύνθεσημεμβρανών, η επανασύνδεση κατεστραμμένων μεμβρανών και η απομάκρυνση τοξικών ουσιών.Πρόσφατα απεδείχθη ότι , η καρνιτίνη αποτελεί ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία για τα εγκεφαλικά κύτταρα και προλαμβάνει την γηρανσή τους.
Η καρνιτίνη βιοσυντίθεται στον οργανισμό αλλά και προσλαμβάνεται από τα τρόφιμα .Η βιοσυνθεσή της στον άνθρωπο γίνεται σε όλους τους ιστούς (ήπαρ,νεφροί,εγκέφαλο,όρχεις,επιδιδυμις)από καταβολισμό πρωτεΐνης.Τα τρόφιμα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα είναι τα κόκκινα κρέατα,το κοτόπουλο και το ψάρι.
Σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα η καρνιτίνη εμπλέκεται στο μεταβολισμό των λιπών και διευκολύνει στην ταχύτερη αξιοποιησή τους από τον οργανισμό.


ΚΑΦΕΙΝΗ
Μακροσκοπική δράση της καφεΐνης(στον οργανισμό)
Είναι μια χημική ουσία που τη βρίσκουμε στη φύση , στα φύλλα του τασγιού,στο καφεόδεντρο και στο κακαόδεντρο.Επηρεάζει τον εγκεφαλό μας με δύο τρόπους : Εμποδίζει μια ορμόνη την αδενοσίνη (που επιδρά σε διάφορα όργανα ) να δράσει,παράγεται στον εγκέφαλο και προκαλεί νύστα όταν κουραζόμαστε.Έτσι η καφείνη την εμποδίζει να δράσει και μας κρατά ξύπνιους.Παράλληλα αυξάνει άλλη μια ουσία την ντοπαμίνη η οποία μας κάνει να νιώθουμε καλά και είναι αυτή που προκαλεί εθισμό.
Μικροσκοπική δράση της καφεΐνης (στον ιστό )
Η καφεΐνη διεγείρει την δράση των λιπολυτικών ενζύμων , τονώνει την μικρoκυκλοφορία και συμβάλλει σημαντικά στην διαδικασία της λιπόλυσης την αποβολή τοξινών και κατ επέκταση στη μείωση του λίπους.


SILICO ORGANICO / D.M.A.E

Το οργανικό πυρίτιο (silico organico) είναι το βασικό συστατικό στο ειδικό κοκτέιλ για επιδερμική σύσφιξη , αυξάνει την δράση απευθείας στις ελαστικές συνδετικές ίνες του δέρματος με αποτέλεσμα σύσφιξη και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος.Σε συνδυασμό με την l-carnitine βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και την μεταβολική δραστηριότητα των κυττάρων της επιδερμίδας και του χορίου.


DERMASTABILON ή F.D.L (Φωσφατιδυλχωλίνη)
Είναι κυρίαρχο συστατικό σε όλα τα κοκτέιλ Μεσοθεραπείας (με ή χωρίς ενέσεις) λειτουργώντας σαν πολλαπλασιαστής της δράσης των άλλων δραστικών ουσιών.Είναι παράγωγο της Λεκιθίνης και η βασική της δράση είναι ισχυρή λιποδιαλυτική, γιατί προκαλεί διάσπαση της κυτταρικής μεμβράνης του λιποκυττάρου απελευθερώνοντας το λίπος.

Η θέση μας στο χάρτη